Care este cel mai bun sistem de securizare pentru varstnici

Securizarea domestica pentru oamenii in varsta nu este la fel ca cea pentru oamenii mai tineri sau familii mai tinere. Persoanele varstnice au nevoi specifice si griji la care un sistem de Securitate sau supraveghere trebuie sa raspunda. Spre exemplu, siguranta fizica si sanatatea sunt grijile primordiale si multe sisteme traditionale nu au trasaturi specificice, gen sistemele de alerta medicale care tin de cazaturi sau alte urgente medicale. Trasaturi aditionale care si-au demonstrate eficienta in cazul protectia varstnicilor includ automatizarea casei si folosirea telecomenzii pentru acces, aspect care ofera proprietarilor un control mai mare asupra resedintei lor.

sistem supraveghere pentru varstnici

Sistemele de alerta medicala

Efractiile si furturile sunt probleme comune care determina achizitionarea sistemelor de monitorizare pentru varstnici, dar si sanatatea este o problema esentiala. Cu fiecare an care trece, urgentele medicale sunt mai frecvente decat efractiile. Este, prin urmare, important ca atunci cand se alege un sistem de Securitate sa se caute si optiunile care includ sisteme de alerta medicala. Desi se poate achizitiona si separat un astfel de sistem, includerea lui in securitatea domestica asigura proprietarii varstnici sa-si prelungeasca viata independent.

doamna in varsta

Datorita confortului oferit de sistemul de alerta medicala, cetatenii in varsta se afla mereu doar la un pas distanta de un buton pentru a solicita ajutor medical imediat, in cazul unei cazaturi. Aceste sisteme sunt monitorizate asemeni sistemelor de Securitate domestica si unele sunt prevazute cu senzori de impact pentru a detecta cand proprietarul a cazut.

Automatizarea casei

Un sistem de automatizare a resedintei poate ameliora din stress-ul rutinei zilnice. Creat pentru a indeparta problema omiterii armarii unei alarme in fiecare seara, spre exemplu, sau pur si simplu pentru a manageria mai usor casa, un astfel de sistem poate aduce beneficii importante. El permite proprietarilor sa programeze anumite setari pentru a mentine temperatura casei la anumite valori sau sa stinga/aprinda luminile la anumite ore.

Telecomanda pentru acces

O problema obisnuita pentru varstnici si pensionari este legata de posibilitatea lor de a pleca de acasa in vacanta sau calatorii diverse. Folosirea unor aplicatii cu telecomanda, ei pot monitoriza de la distanta casa si chiar sa controleze diverse elemente concrete cum ar fi temperatura, luminile sau incuietorile.

Pe langa aceste trasaturi, e nevoie sa te asiguri ca un sistem de monitorizare acopera toate nevoile de baza, precum senzorii de miscare, senzorii de la ferestre si usi, detectorii de fum si asa mai departe. Fiecare aspect al casei trebuie protejat impotriva efractiei, dar si al altor pericole precum incendiile, scurgerile de gaz, incidente care sunt critice pentru varstnici care intampina, de regula, dificultati in a parasi rapid resedinta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s