Instalarea sistemelor de supraveghere in parcurile de distractii

Spectacole incredibile, evenimente inedite-toate acestea le poti gasi la un parc de distracti. Cel mai important aspect este insa ca toti vizitatorii viin pentru a se bucura de aceste momente fara a se ingrijora pentru siguranta sau securitatea lor. Sistemele de supraveghere au devenit esentiale in parcurile de distractii si odata un astfel de sistem instalat,  creste si sansa de a optimiza sistemul deja instalat.

Sa trecem in revista cateva dintre beneficiile instalarii unui astfel de sistem.

Beneficiile financiare

In afara de aspectul securitatii, parcurile de distractii pot ameliora experienta vizitatorilor in mod important. Investitia inititala va fi amortizata rapid iar unul dintre beneficiile directe este reprezentat de eliminarea fraudei biletelor de intrare.

Exista multi vizitatori care inceaca sa paseze biletele lor altor rude sau prieteni, cu toate ca stiu ca acest fapt este interzis. In cazul in care exista o suspiciune, sistemul de supraveghere o poate confirma. Multi pot pretinde ca biletul le-a fost furat, dar imaginile video pot oferi dovada incercarii de frauda. Un sistem de monitorizare video poate diminua major fraudarea biletelor de intrare.

Inregistrarea evenimentelor si a spectacolelor

Spectacolele si evenimentele sunt de cele mai multe ori inregistrate de camerele de supraveghere. Inregistrarile pot fi ulterior folosite in scop publicitar, subliniindu-se atractivitatea lor. De asemeni, ele pot oferi indicii importante in cazul unor incidente sau accidente. Cu ajutorul inregistrarilor video, se poate stabili cu usurinta cauza unor accidente.

Oferirea de indicii valoroase pentru marketing

Sistemele de supraveghere contribuie la a face intreaga experienta a vizitatorilor si mai placuta, oferind echipei de management a parcului de distractie informatii pretioase despre fluxul vizitatorilor si comportamentul lor. Cat au fost de apreciate experientele? Care sunt atractiile mai putin populare si care necesita mai multa publicitate? Care sunt intervalele orare cu numarul cel mai mare de vizitatori? Odata ce echipa de management are astfel de informatii, ea le poate oferi pentru o mai buna creionare a evenimentelor artistice, dar si pentru marirea echipei de personal care sa asigure o mai buna desfurare a evenimentelor in cadrul parcului de distractii.

Controlarea numarului de vizitatori

imagine pe camera intr-un parc de distractii

Numararea vizitatorilor este foarte importanta intr-un parc de distractii. Sistemul Dallmeier (“numararea vizitatorilor) este capabil sa singularizeze persoanele, crescand precizia numaratorii. Folosirea unor bariere mai usoare poate aduce erori, doua persoane trecand de o bariera alaturi, putand fi numerate ca o singura persoana. Evaluarile statistice permit managementului sa identifice cu flux mai mare de vizitatori, pentu o mai buna planificare a personalului de care este nevoie. De asemeni, datele de acest gen pot sustine si eficienta activitatilor de marketing.

Un alt beneficiu al numararii vizitatorilor este legat de securitate si siguranta. Numararea vizitatorilor permite ca sa nu fie depasit un numar maxim de persoane intr-un anumit moment. Acest aspect este solicitat si de catre fortele de politie si Pompieri. Daca un astfel de numar este depasit, o alarma sonora poate fi declansata.

Detectarea obiectelor suspecte

Analizarea imaginilor furnizate de camerele de supraveghere poate declansa o alerta in cazul in care anumite obiecte raman pentru mult timp intr-o anumita zona. Valizele suspecte care au ramas nesupravegheate pentru o mare perioada de timp pot fi detectate la timp. Sistemele de supraveghere pot preveni, de asemeni, blocarea iesirilor de incendiu sau a cailor de acces pentru ambulante de catre obiecte diverse. Aceste blocaje pot deveni periculoase in cazul unor urgente iminente.

Cresterea sigurantei, chiar si pe timp de noapte

Parcurile de distractie pot beneficia de monitorizare video si in afara orelor de program. Vizitatorii nedoriti pot incerca sa patrunda in parcul de distractie pe timpul noptii, saring gardul. Un sistem de monitorizare video competent poate depista daca un obiect se apropie de o anumita zona, din ce directie vine, cat timp stationeaza intr-o anumita zona. Aceasta inseamna ca intrusii pot fi detectati la timp si alarmele pot fi declansate. Sistemele de supraveghere performante elimina riscul alarmelor false, declansate de frunze miscate de vant sau animale, fara a periclita, in vreun fel, alarmele reale.

Ce conteaza cel mai mult in alegerea unui astfel de sistem?

Fiabilitatea si stabilitatea unui sistem de supraveghere video reprezinta trasaturile cele mai importante in alegerea lui. El reprezinta singura modalitate sigura de a oferi imagini in cazul unor urgente. Uneori, aceste imagini pot fi folosite si in cadrul unui proces.

Usurinta instalarii reprezinta un alt reper important in alegerea sistemului de supraveghere video. Meniuri intuitive, flexibilitate pentru acordarea sistemului la nevoile specifice, dar si usurinta mentenantei sunt alte aspecte demne de luat in seama in alegerea sistemului de supraveghere video.

Puterea sistemului de a face fata marimii si volumului de lucru determinat de un anumit parc de distractii reprezinta un alt aspect esential. Investitia trebuie facuta astfel sa deserveasca parcul de distractii pe o perioda mare de timp, fara a necesita reparatii constante.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s