Sistemele de supraveghere ecvestra

Detinerea si ingrijirea cailor reprezinta o investitie importanta si atrage o activitate continua. Intr-un fel, iti organizezi viata in jurul cailor si sfarsesti prin a petrece mult timp in grajduri. Cateodata nici nu realizam rolul pe care caii il au in viata noastra, si imediat ce o problema apare, realizam cat de mult ne pasa de ei.

Un sistem de supraveghere ne poate diminua munca, dar, mai ales, ne poate ajuta sa ne conectam mai bine cu caii pe care ii detinem.

Ce sisteme de supraveghere putem instala?

Exista multe tipuri de sisteme de supraveghere si ele difera ca si trasaturi, calitate si pret. Sistemele de monitorizare moderna includ transmisie wireless, care este preferabila celor cu cabluri. Un sistem de supraveghere wireless nu este afectat de interferenta si poate fi deplasat cu usurinta.

Camerele de monitorizare de ultima generatie vin cu o calitate video HD. Un sistem de supraveghere cu camera HD este net superior. Calitatea video crescuta face posibila identificarea detaliilor care altfel ar fi prea greu de identificat.

Care sunt sistemele de supraveghere optime?

camera pentru parc ecvestru

Exista doua categorii importante de sisteme de monitorizare video ce pot fi instalate in grajdurile cu cai.

  • Sistemele fixe de monitorizare

In cadrul acestor sisteme, sunt instalate camere de monitorizare atat in interior, cat si in exterior. Ele ajuta la monitorizarea cailor dar si a spatiilor cu risc crescut din si de langa grajduri. O camera video de calitate cu transmisie wireless are nevoie doar de un singur cablu pentru a captura imagini HD. Iata cateva alte trasaturi care conteaza:

  • Instalarea aditionala de camera video

Un sistem de monitorizare bun trebuie sa permita adaugarea unui numar nedeterminat de camere, fara dificultati de instalare. Este posibil sa vizualizezi mai multe camere pe acelasi ecran sau in cadrul aceleasi aplicatii.

  • Vizualizarea nocturna

Grajdurile nu sunt illuminate 24/7, dar este posibil sa fie nevoie sa le verifici in orice moment al zilei. O camera cu vizibilitate nocturna te poate ajuta sa vezi bine in orice moment al zilei/noptii.

  • Inregistrarea

O camera video trebuie sa te ajute sa raspunzi la intrebarea “Ce s-a intamplat?”. Este posibil sa faca asta doar daca vine cu posibilitatea de a inregistra.

  • Detectarea de miscare

Camerele de monitorizare care sunt amplasate trebuie sa detecteze miscarea. O camera smart va incepe inregistrarea si va trimite un semnal de alarma atunci cand detecteaza miscare pe langa grajduri in afara orelor normale de lucru.

  • Conectarea la internet

O camera care se conecteaza wireless la internet iti poate permite sa verifici grajdul de pe telefonul smart sau tableta. Nu conteaza daca esti in masina, la masa sau in vacanta. Vei fi mereu conectat la grajduri si la cai.

  • Sistemele de monitorizare in timpul transportului

Transportul poate fi, de multe ori, o experienta stressanta atat pentru cai cat si pentru soferi. Camerele de supraveghere instalate in camion ofera o stare de calm soferilor care pot, astfel, depista rapid orice problema ivita. Asemeni camerelor fixe, o camera de monitorizare a transportului vine cu transmisie wireless si calitate HD. Iata cateva alte trasaturi importante:

  • Vizualizarea pe timp de noapte

Aceasta trasatura este esentiala pentru transportul matinal sau nocturne.

  • Adaugarea de camera video

De multe ori adaugarea unei alte camere video nu este necesara, dar o camera aditionala poate creste siguranta transportului.

  • Instalarea unui ecran

Camerele de supraveghere video din timpul transportului ar trebui sa vina cu un ecran special montat in vehicul. Unii cai devin extrem de agitati in timpul transportului. Instalarea unei camera in vehiculul care transporta caii poate elimina necesitatea opririi pentru a verifica starea animalelor, ajutand ca soferii sa fie atenti atat la drum, cat si la animalele transportate.

Cum sa alegi sistemul de supraveghere pentru grajdul tau?

Daca detii un grajd mai mic, in care ai grija doar de cativa cai, un sistem de supraveghere diminueaza mult efortul fizic. Nu este nevoie sa fii tot timpul in grajd, da rai nevoie sa verifici caii mereu. Verificarea lor cu ajutorul sistemului de monitorizare te poate scuti de un drum inutil de multe ori.

In cazul unor grajduri mai mari, cu personal calificat, un sistem de monitorizare e o investitie mai mult decat necesara. Se pot evita numeroase probleme, mai ales prin instalarea unui sistem cu mai multe camere video.

Echipamentele, caii, oamenii care intra/ies din grajduri zilnic- toate acestea pot fi monitorizate mai eficient cu ajutorul unui sistem de supraveghere. Un sistem de acest gen te poate ajuta sa afli unde a fost pus gresit un anumit echipament, dar si identifica un hot inainte ca acesta sa paraseasca grajdul cu echipamentul furat.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s